Продуктов каталог
Екшън камериАстропланетариумиОбразователни набориКомпасиФенериУстройства за нощно вижданеФотографски триножници и стативиЧанти, калъфи и торбиИнструменти за почистване на оптикаКниги, карти и плакатиБатерииДруго
Принадлежности за телескопи
Диагонални огледала за телескопиПризми за телескопиЛещи на Барлоу за телескопиОкуляри за телескопиМонтировки за телескопиТриножници и стативи за телескопиЦифрови камери за телескопиПринадлежности за астрофотографияФилтри за телескопиЧанти, калъфи и торбички за телескопиИнструменти за почистване на оптика на телескопиАстрономически книги, карти и плакатиДруги принадлежности за телескопи
Принадлежности за микроскопи
Подготвени микроскопски пробиНабори за експерименти за микроскопиЛещи на обективите за микроскопиОкуляри за микроскопиПокривни стъкла за микроскопиЧисти предметни стъкла за микроскопиЦифрови камери за микроскопиИнструменти за почистване на оптика на микроскопиКниги, карти и плакати за микроскопиДруги принадлежности за микроскопи
Принадлежностиза зрителни тръби
Триножници и стативи за зрителни тръбиИнструменти за почистване на оптика на зрителни тръбиДруги принадлежности за зрителни тръби
Принадлежности за бинокли
Триножници и стативи за биноклиЧанти, калъфи и торбички за биноклиИнструменти за почистване на оптика на бинокли
Топ 5 най-красиви небесни обекти, които могат да се видят с твоя телескоп

Топ 5 най-красиви небесни обекти, които могат да се видят с твоя телескоп

top_5_most_beautiful_celestial_objects_1

Мъглявината Орион. Това е много ярък обект. С невъоръжено око тази мъглявина може да се наблюдава като слаба светлина, а с бинокъл – като малък ярък облак. Но всъщност този облак е толкова голям, че количеството материя в него би била достатъчно за хиляда Слънца и над 300 000 000 Земи.

top_5_most_beautiful_celestial_objects_2

Звезден куп Плеяди. Разположен в съзвездието Телец, Плеяди съдържа над 1000 звезди, но разбира се, не можеш да видиш всичките от Земята. Синият ореол около купа е причинен от прах, отразяващ синята светлина на най-ярките звезди от звездния куп.

top_5_most_beautiful_celestial_objects_3

Луната. С невъоръжено око Луната изглежда като ярък полумесец. Тъмните петна са лунните морета, докато по-светлите области се наричат планини. По време на пълнолуние можеш лесно да видиш тези характеристики на лунната повърхност.

top_5_most_beautiful_celestial_objects_4

Лунна повърхност. Кратерите са ясно различими. За да видиш американското знаме или съветския ровър, ще ти е необходим огромен телескоп с огледало с диаметър стотици метри. Тъй като такъв телескоп все още не съществува, ще трябва да отидеш до Луната, ако наистина искаш да видиш тези неща.

top_5_most_beautiful_celestial_objects_5

Галактиката Андромеда е една от най-близките галактики до нашата галактика Млечен път. Е, „близка“ е относително, разбира се – тя всъщност се намира на около 2,5 милиона светлинни години от Земята. Тъй като тя е толкова далече, в момента всъщност виждаме как е изглеждала галактиката преди 2,5 милиона години, когато Homo habilis се е появил на света. Няма начин да разберем как изглежда галактиката Андромеда сега.

И накрая…

top_5_most_beautiful_celestial_objects_6

Знаеш ли какво е това? Точно така, това е Юпитер! И можеш да го видиш с телескопа си. Заедно с Венера, Сатурн, Уран и Нептун, както и още много небесни обекти.

Наблюдаването на звездите се получава най-добре възможно най-далеч от градските светлини. Но дори и в града ще можете да видите много чудеса. Препоръчваме ти да започнеш наблюдението на звездите с базов модел, и да преминеш на по-сложни модели едва след като свикнеш с работата с телескоп. Изборът на първия телескоп може да е труден, така че е по-добре да се консултираш с опитен астроном. Ако посетиш някой сбирка на местен клуб по астрономия, ще можеш да видиш сам някои от чудесата на космоса и да говориш за астрономия с професионалисти.

Zoom’n’Joy

Юни 2019 г.

Забранява се всяко възпроизвеждане на материала с цел публична публикация във всякаква информационна среда и във всякакъв формат. Можете да реферирате към тази статия с активна връзка към zoom-n-joy.bg.

Производителят си запазва правото да прави промени на цените, гамата продукти и спецификациите им или да преустанови предлагането на продуктите без предварително уведомление.

logo
YouTubeInstagramFacebookLinkedIn
Zoom’n’Joy® is a registered trademark. © 2022 Zoom’n’Joy
© 2022 Discovery or its subsidiaries and affiliates. Discovery and related logos are trademarks of Discovery or its subsidiaries and affiliates, used under license. All rights reserved. Discovery.com