Продуктов каталог
Екшън камериАстропланетариумиОбразователни набориКомпасиФенериУстройства за нощно вижданеФотографски триножници и стативиЧанти, калъфи и торбиИнструменти за почистване на оптикаКниги, карти и плакатиБатерииДруго
Принадлежности за телескопи
Диагонални огледала за телескопиПризми за телескопиЛещи на Барлоу за телескопиОкуляри за телескопиМонтировки за телескопиТриножници и стативи за телескопиЦифрови камери за телескопиПринадлежности за астрофотографияФилтри за телескопиЧанти, калъфи и торбички за телескопиИнструменти за почистване на оптика на телескопиАстрономически книги, карти и плакатиДруги принадлежности за телескопи
Принадлежности за микроскопи
Подготвени микроскопски пробиНабори за експерименти за микроскопиЛещи на обективите за микроскопиОкуляри за микроскопиПокривни стъкла за микроскопиЧисти предметни стъкла за микроскопиЦифрови камери за микроскопиИнструменти за почистване на оптика на микроскопиКниги, карти и плакати за микроскопиДруги принадлежности за микроскопи
Принадлежностиза зрителни тръби
Триножници и стативи за зрителни тръбиИнструменти за почистване на оптика на зрителни тръбиДруги принадлежности за зрителни тръби
Принадлежности за бинокли
Триножници и стативи за биноклиЧанти, калъфи и торбички за биноклиИнструменти за почистване на оптика на бинокли
Астрофотографски снимки и съвети от Джоел Саваски

Астрофотографски снимки и съвети от Джоел Саваски

Щастливи сме да споделим астрофотографските снимки, направени от Джоел Саваски с телескопа Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK и цифрова камера Levenhuk T310 NG. Много сме благодарни на Джоел, че ни позволи да публикуваме снимките и резултатите от изследванията му на нашия уебсайт. Надяваме се, че изображенията и коментарите на автора ще помогнат на онези от нашите клиенти, които току-що са започнали пътуването си в света на астрофотографията или които просто обмислят това. „Вярвам, че моята гледна точка би могла да бъде добра, защото преди два месеца не знаех нищо за астрономията и още по-малко за астрофотографията. Сега мога да взема множество видеофайлове, да ги обработя с RegiStax и да ги комбинирам с Photoshop“, казва Джоел.

Астрофотографски снимки, заснети и анотирани от Джоел Саваски

astrophotography_images_and_tips_from_joel_sawaski_4

astrophotography_images_and_tips_from_joel_sawaski_3

Тези изображения показват важността на „наслагването“. Без наслагване начинаещ като мен не може да определи защо изображенията ми бяха с толкова ниско качество в сравнение с други изображения, които намерих онлайн. Първата ми мисъл беше: „Моето оборудване ли е под стандарта?“ Отговорът беше “не”. Оборудването ми е наред. Просто трябва да обработвам AVI-файловете, а не само да правя единични изображения.

Следващата ми задача беше да получа изображение с висока резолюция на пълнолунието. Това изображение беше направено, като настроихме телескопа за запис на 4 AVI-файла – по един AVI-файл за всеки квадрант на луната. Всеки квадрант беше обработен с RegiStax 6 и превърнат в отделно. Тези четири изображения след това бяха обединени в едно с висока резолюция с помощта на Photomerge във Photoshop.

astrophotography_images_and_tips_from_joel_sawaski_2

С успеха, който постигнах при обединяването на четирите изображения на луната, реших да опитам да направя изображение на луната с още по-висока резолюция. Затова сложих моя 2x Barlow и записах 12 AVI-файла. След това те бяха обработени с помощта на RegiStax 6 и обединени с помощта на Photoshop. Причината, поради която долната част не е завършена, е, че батерията на таблета ми свърши, преди да успея да получа последните 2 AVI-файла.

astrophotography_images_and_tips_from_joel_sawaski_1

Използвайки това изображение създадох 14”х16” принт на луната с висока резолюция, който е подходящ за рамкиране.

За автора

Джоел Саваски е електроинженер, университетски преподавател по математика, амбициозен аматьор астроном и астрофотограф, който отбелязва невероятен напредък. Той планира да сподели наблюденията си със своите ученици.

За телескопа

Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK, компактният MAK с функция GoTo и дълго фокусно разстояние 1300 mm е подходящ както за визуални наблюдения, така и за астрофотография. Той е особено добър за Луната и планетите.

Относно камерата

Цифровата камера Levenhuk T310 NG е 3-мегапикселова цифрова камера, предназначена за астрофотография. Тя позволява да се заснемат както изображения, така и видеоклипове, и се предлага със софтуер, адаптер за телескоп и USB кабел, включени в комплекта.

Снимките и коментарите са предоставени от Джоел Саваски август 2015 г., САЩ

Zoom’n’Joy

Май 2019 г.

Забранява се всяко възпроизвеждане на материала с цел публична публикация във всякаква информационна среда и във всякакъв формат. Можете да реферирате към тази статия с активна връзка към zoom-n-joy.bg.

Производителят си запазва правото да прави промени на цените, гамата продукти и спецификациите им или да преустанови предлагането на продуктите без предварително уведомление.

logo
YouTubeInstagramFacebookLinkedIn
Zoom’n’Joy® is a registered trademark. © 2022 Zoom’n’Joy
© 2022 Discovery or its subsidiaries and affiliates. Discovery and related logos are trademarks of Discovery or its subsidiaries and affiliates, used under license. All rights reserved. Discovery.com