Продуктов каталог
Филтър

Цена

Допълнителен

Монокли

В нашия онлайн магазин има голям избор на монокли, изработени от известни марки. Моноклите са предназначени за наблюдение на отдалечени обекти. Те са на същия принцип на работа, като този на биноклите, но имат само една оптична тръба. Моноклите са по-евтини от биноклите. Изберете оптичен инструмент за наблюдения през деня или за изучаване на дивата природа в екстремни условия.

Сортиране по
Препоръчани
Популярност
Цена (ниска към висока)
Цена (висока към ниска)
Преглед:
ОЩЕ

Купете висококачествен монокъл в нашия онлайн магазин

В тази секция са включени монокли, които са конструирани от различни производители за всякакви видове наблюдения. Монокълът е оптичен инструмент, който е създаден като алтернатива на бинокъла. На практика това е половин бинокъл – една от неговите оптични тръби. Голямо предимство на монокъла е неговата компактна и лека конструкция. Монокълът обаче не е подходящ за продължителни стационарни наблюдения. Между другото, много туристи, ловци, естествоизпитатели и туристи избират монокъл като основен инструмент за наблюдение.

Оптичната схема на монокъла е същата като тази на бинокъла. Тя може да бъде схема на Амичи или на Поро. Обикновено за лещите и призмите се използва стъкло, включително нискодисперсното стъкло. В по-евтините модели обикновено се използва многослойно или цялостно многослойно покритие; моделите от висок клас използват диелектрични, хидрофобни и други покрития. Повечето по-евтини монокли са предназначени за наблюдения през деня. По-скъпи модели могат да се използват за наблюдения в условия на ниска осветеност, например в полумрак или в облачни дни.

Моноклите могат да бъдат с различно увеличение. Туристическите модели обикновено са с увеличение не по-голямо от 7x, докато увеличението на професионалните монокли може да достигне 20x и 30x. Има монокли с лещи на обектива с променливо увеличение, които имат различно увеличение във фиксиран диапазон. Моля, имайте предвид, че оптичните системи с голямо увеличение не са подходящи за наблюдения с държан в ръка инструмент. Моноклите с увеличение, по-голямо от 12x, могат да бъдат монтирани на триножник, точно като биноклите.

Магазинът за оптично оборудване Zoom’n’Joy предлага и монокли за взискателни потребители: тези модели могат да се използват при всякакви метеорологични условия. Повечето световноизвестни марки включват в своите серии непромокаеми и напълнени с азот монокли. Тези оптични инструменти са с лещи, които не се замъгляват при резки промени на температурата, корпусите на монокулярните модели са устойчиви на дъжд или сняг и могат да се използват в близост до вода.

logo
YouTubeInstagramFacebookLinkedIn
Zoom’n’Joy® is a registered trademark. © 2022 Zoom’n’Joy
© 2022 Discovery or its subsidiaries and affiliates. Discovery and related logos are trademarks of Discovery or its subsidiaries and affiliates, used under license. All rights reserved. Discovery.com